Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
Welkom , login of registreer
(Artikelnr: 39147)
Bezettingsgeld - Moragie, Max - 9789022317761
Conditie: Als Nieuw

Samenvatting

Bezettingsgeld speelt afwisselend in Antwerpen en Parijs en werpt de lezer terug in de eerste sombere jaren van de laatste wereldoorlog, toen de uiteindelijke triomf van het hakenkruis nog zeker leek en de bevrijding van het nazi-juk een verre illusie.

Toen de Franse regering in juni 1940 een wapenstilstand met nazi-Duitsland sloot, was één van de bepalingen in het verdrag, dat Frankrijk vierhonderd miljoen Franse frank aan bezettingsgeld moest betalen – per dag welteverstaan.
Duitse militairen en nazi-collaborateurs deden aan grove zelfverrijking. Een groepje SS’ers valt door de mand bij een illegale transactie in Antwerpen. Het Duitse militair gezag doet voor het gerechtelijk onderzoek een beroep op de politie van de havenstad. Hoofdinspecteur Bruno Steenman en zijn collega Rudy Torfs worden bij een zaak van deviezensmokkel en moord betrokken. Ze raken zelf verstrikt in het web van rivaliserende militaire facties, spionnen en meelopers. Wat ogenschijnlijk slechts een zaak van illegale verrijking is, blijkt in werkelijkheid een strijd om de macht in bezet Europa te zijn.

Informatie:
Conditie: Z.g.a.n.
Softcover
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 3,95
Het aantal spaarpunt(en) dat je voor dit product ontvangt is 3
Aantal: Bestellen

Verzendkosten

€ 3,95 

EAN

9789022317761  

Voorraad

1

Reviews

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.